TESTING VOOR AFREIS

TESTPUNT TRAVELTEST@REET / TRAVELTEST@BORNEM

Laat je screenen op COVID-19 in het testpunt TravelTest@Reet of TravelTest@Bornem (vanaf 28/06/21) voor een reis naar het buitenland.

Check voor je vertrek steeds het reisadvies en de nodige maatregelen die je moet nemen voor je bestemming via https://diplomatie.belgium.be/nl en www.info-coronavirus.be/nl/.

Ga je niet naar het buitenland, maar wil je je wel laten screenen voor een festival? Dan ben je uiteraard ook erg welkom bij TravelTest. 

Afspraak maken bij testpunt TravelTest

EEN COVIDAFNAME DIENT U ZELF ONLINE TE BOEKEN via onderstaande. Veel gestelde vragen over COVID vindt u op www.hak-schelde-rupel.be, bel hiervoor NIET naar het testpunt.

 • Neem voor je afspraak je eID, kidsID of paspoort mee.
 • Afhankelijk van je bestemming mag de test max. 48 tot 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Kijk dit goed na via https://diplomatie.belgium.be/nl vóór je een afspraak boekt. 

Waar is het testpunt TravelTest@Reet?

TravelTest@Reet ’s Herenbaan 172, 2840 Reet (in het triagecentrum van de huisartsen op de bezoekersparking van Ziekenhuis AZ Rivierenland campus Reet)

Waar is het testpunt TravelTest@Bornem?

TravelTest@Bornem Kasteelstraat 23, 2880 Bornem (in het triagecentrum van de huisartsen op de bezoekersparking van Ziekenhuis AZ Rivierenland campus Bornem)

Wat kost een COVID-test?

Een COVID-test voor reizigers kost maximum €55. Je betaalt de test ter plekke met Bancontact. Er is geen RIZIV-tegemoetkoming.

Als je nog niet de kans hebt gehad om je te laten vaccineren, kan je van 28 juni tot 30 september, twee keer een gratis PCR-test aanvragen voor eender welke reden (bv. reis, festival). Iedereen tussen 6 en 17 jaar krijgt sowieso die twee gratis testen. Vanaf 18 jaar krijg je twee testen gratis, tenzij je al de kans had om gevaccineerd te worden. Hoe ga je te werk:

 1. Vraag op www.mijngezondheid.be een code aan die je kunt downloaden. Let op, die code is maar tien dagen geldig. 
 2. Maak een afspraak in het testpunt.

Wanneer kan ik terecht bij TravelTest? 

TravelTest@ Reet

 • Zaterdag              14:00-17:00u
 • Zondag                 14:00-17:00u

TravelTest@ Bornem

 • Woensdag           14:00 – 17:00u
 • Donderdag          14:00 – 17:00u
 • Vrijdag                 14:00 – 17:00u

  Contact

Vragen of hulp nodig bij het maken van je afspraak?

Contacteer het TravelTest@Reet via 03 880 96 10 (weekdagen van 9:00 tot 12:00u) en TravelTest@Bornem via 03 890 16 90 (weekdagen van 14:00 tot 17:00u). Let op: Reisvragen worden NIET beantwoord telefonisch.

Ik ben getest in het testpunt TravelTest. Hoe verneem ik mijn resultaat?

        Je test wordt zo snel mogelijk opgestuurd voor analyse naar het labo

Er wordt naar gestreefd om het resultaat van je test ter beschikking te stellen binnen de 24-36 uur na afname van de test. Deze doorlooptijd is echter indicatief en bindt de partners van TravelTest of de laboratoria niet.

In uitzonderlijke gevallen kan er vertraging optreden of kan de betrokkene worden verzocht om een nieuwe staalafname te laten uitvoeren omdat door een technisch of analytisch probleem de kwaliteit van het onderzoek niet kan worden gegarandeerd. TravelTest kan geen garanties bieden betreffende de snelheid waarop de resultaten beschikbaar zijn.

Er kan geen schadevordering ingesteld worden tegen de partners van TravelTest ter vergoeding van enig nadeel geleden ten gevolge van het laattijdig verkrijgen van de resultaten van de test. Ook indien de testresultaten niet beschikbaar zijn via de hierboven vermelde officiële website of indien er een hertesting dient te gebeuren, kan de betrokkene geen schadevordering instellen.

 

Je keert terug uit het buitenland

 • Vul het Passagier Lokalisatie Formulier ten vroegste 48 uur voor je aankomst in België in.
 • Krijg je een sms? Je moet minstens 7-10 dagen in quarantaine. Laat je na aankomst zo snel mogelijk een eerste keer testen én doe een tweede test op dag 7 van je quarantaine. Je ontvangt hiervoor een code per sms. Je laten testen kan o.a. in Triagepost Reet of Triagepost Bornem
 • Blijf in quarantaine in afwachting van het resultaat van de test op dag 7. Bij een negatief resultaat op deze test mag je uit quarantaine.
 • Krijg je geen sms? Je moet niet in quarantaine en je moet je niet laten testen.