COVID AFSPRAKEN

U kan zelf via MEDISCH LABO MEDINA op de pagina “Maak een COVID afspraak” een afspraak inboeken voor een COVID-19 PCR afname. Daar heeft u ook een overzicht van al onze afnamelocaties. Kies een afnamecentrum in uw buurt, klik achter het afnamecentrum op “Boek afspraak” en kies een tijdslot.

 
HEB JE SYMPTOMEN? GA DAN VIA DE HUISARTS VOOR EEN COVIDTEST
 

 WAT BRENG JE MEE NAAR DE TESTING?

Neem steeds uw identiteitskaart mee naar het afnamecentrum. Indien u over een CTP-code beschikt, gelieve deze ook bij de hand te hebben.

Indien u beschikt over een geldige gratis CTP-code of een aanvraagformulier van een arts, dan hoeft u niet ter plaatse te betalen maar zal dit verlopen via uw mutualiteit.

Indien u niet beschikt over een geldige CTP-code voor een gratis test, gelieve ter plaatste te betalen, met voorkeur via Bancontact of Payconiq. Indien dit niet mogelijk is, kan u ook cash (gepast) betalen.

Er geldt een mondmaskerplicht van zodra u onze afnamelocaties betreedt. Neem dus zeker een eigen mondmasker mee. Het mondmasker mag u enkel afnemen wanneer de verpleegkundige dit vraagt.

WAAR VIND IK MIJN TESTRESULTAAT?

A. Aanvraag via een arts:

Het resultaat van uw COVID-19 PCR test wordt dan gecommuniceerd naar de aanvragende arts. Bij staalafname kan u aan uw arts of verpleegkundige ook uw e-mailadres meedelen. Zo zal u bij aanmelding van uw staal in ons systeem een ontvangstbevestigingsmail krijgen. Wanneer uw resultaat gekend is zal u een tweede beveiligde mail ontvangen om uw rapport te raadplegen op basis van uw Rijksregisternummer. U kan bovendien zelf de taal kiezen (NL/FR/E/D) waarin u het rapport wenst af te drukken door op de corresponderende vlag van het land te klikken. Denk eraan dat u voor een buitenlandse reis best een Engelstalige versie van uw rapport kiest. Van zodra gekend is uw COVID-19 PCR resultaat ook onmiddellijk te raadplegen via www.cozo.be OF www.mijngezondheid.be 

B. Afname op eigen vraag:

Bij het boeken van een staalafname kan u uw e-mailadres ingeven. Bij staalontvangst in het labo krijgt u een ontvangstbevestiging per mail toegestuurd. Wanneer het resultaat gekend is, zal u deze kunnen consulteren zoals uitgelegd hierboven.

Bekijk op onze pagina ‘Resultaat raadplegen’ het stappenplan hoe u zich kan aanmelden via iPatient.